Cykelsmart för dig själv och miljön

Cykelpendlare sover bättre än den som väljer tåget och samtidigt värnar cyklisten om miljön. Ursäkterna för att välja bilen eller tåget framför cykeln är många men framkomligheten ökar i Stockholms innerstad. Nu är cyklister tillåtna att åka mot enkelriktat på flera stora och mindre trafikerade vägar.  

cykelMiljöfrågor och värnande om klimatet har varit på tapeten sedan länge. Alla kan dra sitt strå till stacken och alltid bidra med en del i arbetet, alla på sitt eget sätt. En av de stora bovarna till problemet är bränsleslukande bilar, så varför inte lämna bilnycklarna hemma och hämta upp cykeln ur förrådet? Kristoffer Mattisson, forskare om pendlarens hälsa, berättar för Blekinge läns tidning att de som tar bilen eller bussen till jobbet sover sämre och är oftare sjuka än de som går eller cyklar. Man slår alltså två flugor i en smäll om man väljer cykeln på morgonen, det är ju bra för både hälsan och klimatet. Om du behöver rusta upp din cykel eller kanske införskaffa sig en helt ny finns mer information på https://www.cykloteket.se/kategorier/cyklar/.

Ökad framkomlighet för cyklister

Ibland tycker inte alla att det är optimalt att välja cykeln framför bilen och många är oroliga för att skada sig i trafikens kaos. Efterfrågan efter bättre framkomlighet och säkerhet har därför varit aktuell och nu är problemet på väg att lösas. För att lösa detta och göra det mer möjligt och bekvämt för cyklister har man ökat framkomligheten på flertal stora vägar i Stockholm. Som man kan läsa om på Dagens Nyheter har man i höstas bytt ut skyltarna på vägar som inte är hårt trafikerade och tillåter nu cyklister att trafikera i båda riktningarna, detta för att göra det enklare och smidigare att cykla i innerstaden. På detta sätt har det gått snabbt och varit billigt att underlätta för cyklisterna.

Tänk på din egen säkerhet

Som cyklist lever du farligast av alla trafikanter och det gäller det att vara försiktig, välj därför rätt utrustning. Om olyckan ändå skulle vara framme kan du i alla fall minska skadan med en bra och välsittande cykelhjälm. Hjärnan är ett av de viktigaste och känsligaste organ vi har och är den kroppsdel som du borde skydda på bästa möjliga sätt.