Ekonomiska och ekologiska tips

För det mesta klarar man av att betala sina räkningar. Man har någonstans att sova och det är varmt och skönt både i vardagsrummet och i dusch-kranen. Men oljepriser går ständigt upp medan förnybar energi som vatten och vindkraft inte riktigt kan nås åt alla och är även en smula dyrare. För den som vill ha miljövänlig energi men inte riktigt har råd eller kan finns andra billiga tips.

Det vore ju så himla trist om man tvingades sälja alla sina ägodelar bara för att ha råd med att kunna dricka sitt kaffe varmt. Det finns andra knep för att få behålla sin värme utan att behöva bli av med sin gamla fina klocka. Guld köpes av många företag både på nätet och i städerna. Idag är den privata guldhandeln så stor att panthandlarna och deras olika kollegor inte borde ha några som helst problem att få sina koppar eller hus varma. Men för att återgå till hushållets hushållande av ren energi. Det finns som sagt knep som inte innebär byte av elleverantör.

Nya fönster kanske

Hushållets värmehållning är en av de största el-bovarna. Och om fastigheten på något vis kan förstärkas så att den bevarar värme och stänger ute kyla kan man alltså både spara på miljön och pengar. Delvis kan man börja med att se till att alla fönsterlister är täta. Annars är det en enkel sak att byta ut dem. Det finns även nya och smarta fönster i material som är både isolerande och insulerande. Sådana fönster mycket bra för ekonomin och el-resurshållning. Om man ska åka bort eller lämna sitt hem är det smart att dra ut sladdar till alla el-maskiner och kanske till och med stänga av elementen och eventuell golvvärme. Det finns självklart massor av andra knep för att banta elräkningen.